bodyshape/Kp-fit

foto impressie

Hallo, ik ben Kristel en sinds 2008 geef ik les bij Sparta. De eerste 7 jaar heb ik lesgegeven als jazz-dansdocent en sinds september 2015 geef ik Keep fit voor 50 plussers en een bodyshape les.

Bij de KNGU heb ik de opleiding voor jazz-dansdocent gedaan, daarnaast heb ik de opleiding voor pilates docent gevolgd.

In het dagelijks leven ben ik fysio/manueeltherapeut. Kwalitatief goed bewegen en leren bewegen binnen je eigen grenzen staan bij mij hoog in het vaandel. Daarnaast is plezier in bewegen erg belangrijk! Ook op oudere leeftijd kan dat nog! In de 50+ les staan mensen met verschillende leeftijden, van 50 tot 80 jaar, en een ieder zie ik fanatiek binnen zijn eigen grenzen meedoen.

Op dit moment geef ik geen jazzdans meer, maar ik blijf me nog wel bijscholen.

In mijn vrije tijd volg ik tapdans lessen en rijd ik paard.

Heb je zin in een les bodyshape of keep fit 50+ ? Kom dan een proefles meedraaien!

Keep fit 50+ / Bodyshape

De Keep Fit les voor senioren en Bodyshape is een les waarbij bewegen op muziek centraal staat.

We beginnen met een warming-up waarbij de spieren goed doorbloed raken, maar ook de gewrichten soepel gemaakt worden.

We werken aan kracht, lenigheid en ook uithoudingsvermogen. Maar alles gebeurt wel binnen uw eigen grenzen!

Het laatste half uur bestaat uit grondoefeningen. Matjes zijn in de zaal aanwezig dus alleen een handdoek meebrengen is prima.

De grondoefeningen komen uit de Pilates. Deze pilates oefeningen zijn echter zo aangepast dat ze door iedereen uit te voeren zijn. Bij pilates ligt de basis bij de core stability spieren. Dit zijn de buik- en rugspieren die samen moeten werken voor stabiliteit van de wervelkolom.

Kwaliteit van bewegen is belangrijker dan kwantiteit. Ik vind het belangrijk dat u op een verantwoorde manier sport en dat u de oefening correct uitvoert. Heeft u lichamelijke klachten dan zal ik u tijdens de les zoveel mogelijk proberen aan te sturen zodat u toch de oefeningen kunt uitvoeren.

Bent u ondertussen enthousiast geworden, kom dan een proefles meedraaien! U bent van harte welkom!