THORSTEN JONGEDIJK GOED VOOR GOUD.

Thorsten Jongedijk site.jpg

1 april 2017 Veenendaal/Wijk bij Duurstede. Vier turners van de gymnastiek vereniging Sparta turnden hun 2e wedstrijd van de Regio Midden-Nederland. Alle vier wisten in deze wedstrijd hoger te eindigen als in de eerste.

Thorsten Jongedijk wist met 91,10 puntbeslag te leggen op het goud in de klasse jeugd niveau 10.

Ook Farai Jonker schoof van de vierde naar de derde plaats, en pakte met 101,30 punt dus het Brons bij de Pupillen niveau 11.

Lennard Plakke ging van de 23e   plaats naar de 19e   bij de Instappers niveau 12. Met 100,15 punt  verbeterde  hij zijn score met bijna vier punt. Ralph Kuijpers wist deze keer in de top 5 van de jeugd 9 te eindigen. Deze klasse turnt keuze oefenstof, en kan dus geen maximum van 20 punt per onderdeel halen, maar score meestal rond de 10 punt. Met 59,95 punt lukte dat en wist hij als 5e te eindigen.

Thorsten en Farai hadden zich in de eerste wedstrijd al weten te plaatsen voor de district-finale. Ralph wist zich met deze uitslag ook te plaatsen.

 Farai Jonker turnde in de eerste wedstrijd ronde. Hij begon op rekstok met een zwaardere oefening en scoorde 17,50 punt.

Ook de overige toestellen turnde hij goed, en wist hij uiteindelijk met 101,30 net 0,10 punt voor te blijven op de nummer vier.     

Lennard Plakke turnde in de tweede wedstrijd. Ook hij zag zijn kans om zijn score te verbeteren en steeg van de 23e  naar de 19e plaats.           

Thorsten Jongedijk turnde uitstekend. Alleen aan de Ringen ging het iets mis, maar verder liet hij alleen maar progressie zien en pakte met 91,10 punt het Goud.

Ralph Kuijpers turnde een volledig keuze programma. Met een vijfde plaats en 59,95 punt turnde hij een prima wedstrijd.

De finale van het District Midden-West is op 13 mei.